Graag uw aandacht voor het navolgende

Informatie vraag


Geachte leden,

Ik kreeg een curieuze vraag: zijn er bij de vereniging mensen die Caroline Flick nog gekend hebben? Haar vader werkte als chemiker en planter op Wonji van 1956 tot 1959 of 1961 (de HVA namenlijst geeft twee eindjaren).
De vraag komt van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië-Eritrea in Urk, die onlangs een erfenis kreeg van een hun onbekende mevrouw Caroline de Jong-Flick, op voorwaarde dat ze haar as zouden uitstrooien op Wonji waar ze volgens de notaris was geboren en woonde tot haar 10e jaar (dat klopt dus niet met de gegevens in de HVA namenlijst).  
Dat uitstrooien is inmiddels gebeurd, maar die stichting en de familie wil graag weten of er nog mensen zijn die haar op Wonji gekend hebben.  

Alle informatie is welkom.
Alvast bedankt.

René van Slooten

Ontbossing in Ethiopië

Mijn verhaal over een nieuwe aanpak van de ontbossing in Ethiopië staat sinds vanochtend met mooie foto’s in de internetkrant ‘De Correspondent’! Kijk maar eens via de onderstaande link. In de marge van het artikel staan een aantal links, ook één naar de website van PUM.
De Correspondent is opgericht door een aantal ervaren journalisten onder leiding van Rob Wijnberg, de vroegere hoofdredacteur van NRC-Next. Dick Wittenberg was jarenlang journalist van de NRC en hij woonde lange tijd in Afrika.

Vriendelijke groet,
René van Slooten

https://decorrespondent.nl/2089/Dit-recept-tegen-ontbossing-klinkt-te -mooi-om-waar-te-zijn-en-toch-is-het-dat-niet-/139206782-bcea4c34

Als u bovenstaande link kopieert en plakt op de bovenste regel van uw internet komt u direct bij dit verhaal.

OproepHallo oud Ethiopië gangers,
Ik ben onlangs benaderd door een Engelse engineer om hem te helpen zijn pensioen uitgekeerd te krijgen, Hij werkte van maart 1975 tot april 1977 op Wonji en Shoa en van September 1977 tot Februari 1980 op Kilombero in Tanzania. Al zijn papieren met betrekking tot pensioen is hij ondertussen kwijt of heeft hij tegoed opgeborgen. Mijn vrouw en ik waren goede kennissen van deze mensen. Hij heeft contact opgenomen met Nationale Nederlanden maar die kunnen zijn naam niet meer terugvinden. Mijn vraag is of de Stichting Pensioenfonds 1948 I nog bestaat teneinde die te benaderen en ons misschien verder kunnen helpen?? Wie helpt ons verder??. Alvast bedankt. PS: voor de Engelsen was er een pensioenregeling. Dat blijkt uit het feit dat een andere engelse engineer (zelfde periode gewerkt in Wonj/Shoa) zijn pensioen gecashed heeft toen hij Ethiopie verliet.


Rene Mathijssen, Sparrenhoeven 31, 5244 GX Rosmalen, 073-5211254, mcmmathijssen@cs.com.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rene Mathijssen | Antwoord 28.11.2017 16:51

Hallo: Volgend jaar ben ik van plan Ethiopie te bezoeken. Ik probeer, in Nederland, een goede kaart te kopen maar dat valt niet mee. Heeft iemand een tip?

E.V.vander Spek | Antwoord 11.12.2011 17:38

Geweldig filmpje René. Er zijn meer websites over Indonesische stoomlocomotiefjes, maar dit filmpje laat ook wat van de fabriek zien.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.10 | 21:03

Beste heer, mijn vader Han van der Errelen heeft bij de HVA gewerkt, dacht van 52 tot 58 in Medan. Is hij ook bekend bij u? Heeft u nog foto's? Mvg

...
14.09 | 12:38

Goedenmiddag,
Laurens en ik (An) van der Spek komen naar de reunie. Ik heb geen contactorgaan meer, wilt u mij het banknummer en de kosten mailen? Groet

...
16.06 | 20:51

Dag iedereen,
Ik heb een vraag. Heeft deze website een zoekfunctie? Op het eerste gezicht niet namelijk.

...
12.02 | 09:26

Beste, mijn vader Dirk Oosterhof heeft op Sumatra gewerkt voor de HVA, dacht van 1950-1958, ik zoek nog oude foto, s of plaatsen waar hij gewerkt heeft
Mvg

...
Je vindt deze pagina leuk