Tempo Doeloe - Qademo

In deze rubriek kunt u een stukje indienen over vroeger (Indonesië-Ethiopië)

Dit stukje wordt tevens opgenomen in het Contactorgaan omdat er leden zijn die niet over internet beschikken.
Indien u een foto heeft bij het stukje kunt u deze ook toezenden.


Vraag aan mede leden
Toen ik vandaag 15 augustus mijn vlag had opgehangen, er is hier in de omgeving niemand die dat doet, zag ik op mijn bureau het nieuwe Contactorgaan. Jammer genoeg stond er weer niets in over de Sumatra en Java plantages. Zelf heb ik menig artikel geschreven maar veel navolging heeft dat niet gehad. Ik weet dat het aantal ex H.V.A ers die Indië nog hebben meegemaakt erg klein wordt. Nog een paar jaar en dan is dat echt Tempo Doeloe of wel verleden tijd.

Naar mate je zelf ouder wordt (ik nader de 90 al, al duurt het gelukkig nog een paar jaar) wordt nostalgie steeds groter. Ik denk nog vaak aan mijn Indische jaren '50 tot '58 en aan de collega's waarmee ik te maken had.
Er zijn er heel wat waarvan ik nooit meer iets gehoord heb. Ik denk dan aan die Indische jongens zoals Weiman, Molet, Breuer, Ochman en De Lijster. Van De Lijster heb ik gehoord dat hij naar Amerika is gegaan. Van Breuer zag ik eens een foto in de Moesson (een tijdschrift voor Indiëgangers). Ik geloof dat hij bij een Ministerie in Den Haag werkte. Zij hadden de Jappentijd meegemaakt en konden hele verhalen vertellen, vooral Molet was daar erg goed in. Ook denk ik nog vaak aan de Indonesische collega's zoals Wibisono en Harioto. Dat waren fijne kerels. Aan Sujadi, de opvolger van de administrator van der Ent (een hele goede) denk ik met gemengde gevoelens.

Toen ik in '94 op Dolok Ilir was heb ik naar hen geïnformeerd maar ik ben niets wijzer geworden.

Mocht er iemand zijn die van bovengenoemde personen iets weet dan ben ik hem dankbaar als hij mij dat even wilt mailen.

opavanwegen@gmail.com

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.04 | 11:15

Goedenmorgen, na veel zoeken heb ik deze mail gevonden via internet. Ik heb momenteel geen inbox door een blikseminslag. Dat duurt al 3 weken. Groet

...
07.03 | 17:24

Hai, nog steeds krijg ik geen mail, dus hierbij mijn emailadres.
Groeten An

...
28.11 | 16:51

Hallo: Volgend jaar ben ik van plan Ethiopie te bezoeken. Ik probeer, in Nederland, een goede kaart te kopen maar dat valt niet mee. Heeft iemand een tip?

...
16.08 | 15:56

Voor de Sumatraleden: Google Earth heeft gedetailleerde satalietfoto's van de ondernemingen; gekoppeld met 'Street view' kun je ter plaatse een kijkje nemen

...
Je vindt deze pagina leuk