Oproep te vormen nieuw bestuur

Nadat Henk van den Berg als informateur mij al veel eerder had benaderd riep hij tijdens de Ledenvergadering degene die zich wilde opwerpen voor het samenstellen van een nieuw bestuur om op te staan.

“Hier sta ik dan” zei ik.

 

Ik ben benaderd door Henk van den Berg om mij in te zetten voor het samenstellen van een nieuwe bestuur. Als echte Wonji-er doe ik dat van harte.

Ik doe dat mede omdat ik het van belang vind om deze unieke vereniging voort te zetten. Het is zo uniek, omdat vandaag de dag zo’n verleden die we delen niet meer voor te stellen is en het juist daarom erg leuk is om elkaar te blijven ontmoeten om ook oude herinneringen weer op te halen.

Ik ben Ronald Bitter, geboren op Wonji als zoon van Joop & Els Bitter. Mijn ouders waren, na op Java, Indonesië te hebben gezeten, één van de pioniers bij het opzetten van de onderneming in Ethiopië.

Ik was negen jaar toen mijn vader werd overgeplaatst om de General Managers positie van Kilombero in Tanzania te vervullen.

Ik heb dan ook een doel in het nieuwe bestuur en zou in dat verband graag zien dat ook employees en de kinderen van Kilombero, indien ze dat zouden willen, toe kunnen treden als gewoon lid van de vereniging.

Dit lijkt me geen beletsel te hoeven zijn, omdat de statuten die mogelijkheid al biedt. Immers staat daar dat gewone leden van de vereniging kunnen zijn ‘alle (gepensioneerde) employe’s inclusief hun echtgenoten danwel partners etc, etc, die werkzaam zijn geweest bij de vennootschap: Verenigde H.V.A. Maatschappijen N.V. en de indertijd met haar gelieerde Maatschappijen’. Daar wil ik me hard voor maken. Dit omdat velen van hen bekenden zijn van huidige leden en met hun hebben samen gewerkt en omgekeerd. Ook weet ik dat enkelen die ik ken uit mijn lagere school periode daar dat leuk vinden.

Het lijkt me tevens goed voor het ledenaantal en daarmee het voortbestaan van de vereniging op de langere termijn.

Op de vraag van het bestuur aan leden hoe men staat tegenover voortzetting van de vereniging in welke vorm dan ook werd alom zeer positief gereageerd. Ik roep dan ook nu op aan leden in de zaal om zich aan te sluiten bij me om het nieuwe bestuur vorm te geven”.

Monique Ensink stak daarna zonder twijfel haar vinger op gevolgd door een groot applaus.

 “Ook zullen we de andere leden, meerendeel niet aanwezig vandaag, benaderen via het Contactorgaan van december a.s om zitting te nemen in het bestuur. Graag laat ik het hierbij”.

 

Mocht u enthousiast geworden zijn om zitting te nemen in het nieuw te vormen bestuur als 'bestuurslid' zoals Sybke de Gier op dit moment?

Dan kunt u zich a.s.a.p. melden bij Ronald Bitter.

 

bitterronald@gmail.com

06-33149619

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.10 | 21:03

Beste heer, mijn vader Han van der Errelen heeft bij de HVA gewerkt, dacht van 52 tot 58 in Medan. Is hij ook bekend bij u? Heeft u nog foto's? Mvg

...
14.09 | 12:38

Goedenmiddag,
Laurens en ik (An) van der Spek komen naar de reunie. Ik heb geen contactorgaan meer, wilt u mij het banknummer en de kosten mailen? Groet

...
16.06 | 20:51

Dag iedereen,
Ik heb een vraag. Heeft deze website een zoekfunctie? Op het eerste gezicht niet namelijk.

...
12.02 | 09:26

Beste, mijn vader Dirk Oosterhof heeft op Sumatra gewerkt voor de HVA, dacht van 1950-1958, ik zoek nog oude foto, s of plaatsen waar hij gewerkt heeft
Mvg

...
Je vindt deze pagina leuk